Πόσο σίγουροι είστε ό,τι τις γνωρίζετε;

Με τον όρο Κηλίδες αποκαλούμε καλοήθεις χρωματικές αλλοιώσεις του δέρματος, ανοιχτόχρωμες ή σκούρες, που εμφανίζονται σταδιακά σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και είναι συνήθως αποτέλεσμα φυσιολογικής ή πρόωρης γήρανσης του δέρματος που οφείλεται στον σύγχρονο τρόπο ζωής και κυρίως στη χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Εμφανίζονται σε περιοχές όπως το πρόσωπο, τα χέρια, το ντεκολτέ και παρουσιάζουν την τάση για πολλαπλασιασμό και αύξηση του μεγέθους τους, που αρχικά δεν ξεπερνά τα 2-3 εκατοστά. Με το πέρασμα των χρόνων επέρχεται η φυσιολογική γήρανση της επιδερμίδας η οποία μπορεί να επιταχυνθεί όταν το άτομο έχει εκτεθεί στην ηλιακή ακτινοβολία (φωτογήρανση). Τα σημάδια τόσο της φυσιολογικής γήρανσης όσο και της φωτογήρανσης περιλαμβάνουν λέπτυνση του δέρματος, ευρυαγγείες, αιμαγγειώματα, ελάστωση και εμφάνιση κηλίδων, οι λεγόμενες «κηλίδες γήρατος».

Οι κηλίδες αυτές γίνονται εύκολα ορατές και οδηγούν πολλές φορές σε ψυχολογική επιβάρυνση των ασθενών. Δεν έχει αποδειχθεί πως έχουν κίνδυνο εξαλλαγής, αλλά η ύπαρξή τους μερικές φορές δυσχεραίνει την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του δέρματος. Για αυτό το λόγο, αλλά και για αισθητικούς λόγους συνιστάται η θεραπεία τους.

Για την σωστή αντιμετώπιση των Πανάδων – Κηλίδων πρέπει πρώτα να γίνει σωστός έλεγχος της επιδερμίδας, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί η αιτία τους. Ακόμη, πρέπει να γίνει αντιληπτός ο λόγος εμφάνισής τους, έτσι ώστε να αποκλειστούν άλλα, σοβαρότερα αίτια. Ο εξειδικευμένος Ιατρός Δερματολόγος είναι σε θέση να κάνει σωστή διάγνωση και να προτείνει κατάλληλη θεραπεία για την αντιμετώπιση και εξάλειψη των Πανάδων – Κηλίδων.

Share This Post

0%
σε Επιλεγμένα Πακέτα!

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και φροντίστε το πρόσωπο και το σώμα σας. Το αξίζετε!

Η Velvet Skin σας προσφέρει έκπτωση έως και -50% σε επιλεγμένα πακέτα θεραπείας προσώπου και σώματος!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ