Το καλοκαίρι τελειώνει με αξέχαστες εμπειρίες και αναμνήσεις για όλους μας, αλλά δυστυχώς σε πολλούς από εμάς εκτός από εμπειρίες και αναμνήσεις μας στιγμάτισε και με δυσχρωμιές στο δέρμα μας γνωστές και ως κηλίδες/πανάδες.

Τι είναι οι κηλίδες/πανάδες;

Οι κηλίδες και οι πανάδες ή αλλιώς δυσχρωμίες είναι καλοήθεις βλάβες του δέρματος και οφείλονται στην αυξημένη έκκριση μελανίνης στο δέρμα.

Πως προκαλούνται;

Οι πανάδες βρίσκονται σε όλο το σώμα μας, κυρίως όμως παρατηρείται στο πρόσωπο – λαιμό – ντεκολτέ και στα χέρια γιατί αυτά είναι τα σημεία του σώματος μας που εκτείθοντε  πιο πολύ στον ήλιο.

Ο ήλιος είναι κακός σύμμαχος αυτών των δυσχρωμιών, καθώς η υπερέκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία ενεργοποιεί τη μελανίνη η οποία παράγεται από τον οργανισμό μας, χαρίζοντας στο δέρμα ένα πιο σκούρο χρώμα.

Φταίει μόνο η ήλιος;

Η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, χωρίς αντηλιακό ή με χαμηλότερο δείκτη προστασίας από αυτόν του φωτότυπό μας, είναι η βασικότερη αιτία που προκαλεί δερματικές δυσχρωμίες όμως δεν είναι ο μόνος υπεύθυνος για την εμφανισή τους!

Μπορεί επίσης να οφείλεται σε:

  • Κληρονομική προδιάθεση
  • Χρήση φαρμάκων (όπως αντισυλληπτικά, ορμονοθεραπεία)
  • Μετά από μια εγκυμοσύνη

Πότε θα πρέπει να ξεκινήσετε θεραπεία κατά των πανάδων;

Βρισκόμαστε στις αρχές Σεπτεμβρίου όπου ο ήλιος εμφανίζετε όλο και λιγότερο. Στην πλέον ιδανική εποχή του χρόνου για να δράσετε ενάντια στις πανάδες.

Tip! οι πανάδες μόλις εμφανίστηκαν στο δέρμα σας και αν επέμβετε άμεσα, θα μπορέσετε να τις μειώσετε σε μεγάλο βαθμό.

Για την θεραπεία των πανάδων θα πρέπει να ακολουθούμε σωστά, μεθοδικά και αργά βήματα!!

Για να βελτιώσετε από ορατά έως και θεαματικά την εικόνα του δέρματος με δυσχρωμίες, χρειάζεται να ακολουθήσετε μία σειρά από συγκεκριμένα βήματα:

Ολοκληρωμένο σύστημα λεύκανσης:

για να μειώσετε στο μέγιστο τις δυσχρωμίες του καλοκαιριού, χρειάζεστε ένα πολυδύναμο σύστημα λεύκανσης που θα επαναφέρει την ομοιομορφία στον χρωματικό τόνο του δέρματός σας.

Πιο επεμβατική αγωγή:

με την καθοδήγηση του δερματολόγου μας: να θυμάστε πως ο δερματολόγος μας είναι ο κατάλληλος για να σας προτείνει την αγωγή που χρειάζεστε για να περιορίσετε το πρόβλημα των πανάδων. Τα ιατρικά peelings, η μικροδερμοαπόξεση ή η χρήση Laser είναι ορισμένοι από τους τρόπους που συχνά συνιστώνται για το «σβήσιμο» των δυσχρωμιών.

Tip! 
Η πρόληψη είναι ο Νο1 τρόπος καταπολέμησης των πανάδων.
Γι’ αυτό, 
χειμώνα-καλοκαίρι, μην ξεχνάτε ποτέ να φοράτε το αντηλιακό σας.

Share This Post

0%
σε Επιλεγμένα Πακέτα!

Αφιερώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και φροντίστε το πρόσωπο και το σώμα σας. Το αξίζετε!

Η Velvet Skin σας προσφέρει έκπτωση έως και -50% σε επιλεγμένα πακέτα θεραπείας προσώπου και σώματος!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ